WE DID IT!
8 jul. 2021

Door het inzetten van Digimatch, als noodscenario, konden de afgelopen maanden zo’n 9.000 vmbo-jongeren toch op pad in de buitenwereld, op de werkvloer en in het bedrijf. Zij konden hun toekomstdromen delen met beroepsbeoefenaren, ondernemers en instellingen uit hun directe omgeving. Tijdens de Doe Dagen waren er persoonlijke ontmoetingen kon er gebouwd worden aan het nieuwe, lokale helpende (beroeps)netwerk. De Digimatch-scholen waren gedreven en erg blij dat er nog ‘iets doorging’ voor hun leerlingen. Ook het bedrijfsleven, leerlingen en ouders gaven aan blij te zijn met dit alternatief voor On Stage en wilden zich er graag voor inzetten. Deze reacties gaven ons veel energie. Zo konden we, ondanks de coronacrisis en alle beperkingen daarvan, ca 9.000 jongeren helpen bij toekomstperspectief en (levens)loopbaan. Ondanks corona kijken we zeer tevreden terug op een succesvol VMBO On Stage jaar.

Dit hadden we niet kunnen doen zonder de ca 2000 beroepsbeoefenaren die met open armen en een warm hart klaarstonden om toekomstdromen te delen met jongeren, niet zonder de landelijke en lokale co-financiers en sponsors, niet zonder de mentoren en ouders die de jongeren hebben begeleid, en niet zonder de jongeren zelf die met veel enthousiasme en motivatie aan de slag gingen. Dank allemaal!

21 juni jl. hebben we met alle lokale Projectleiders teruggekeken op dit bijzondere jaar én natuurlijk ook weer vooruitgekeken. We gaan weer starten met de gebruikelijke werkwijze in de regio’s, met Digimatch achter de hand. Hiermee blijven we flexibel en kunnen we snel inspelen op eventuele coronaontwikkelingen. Zo werken we volgens het tweesporenbeleid en kunnen we, wanneer nodig, snel overschakelen van het ene naar het andere spoor.

Maar, wij en alle anderen, kijken uiteraard uit naar fysieke Beroepenfeesten!
We wensen u allen een mooie zomer(vakantie).

VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: